Yvonne Nuvelstijn wint bij De Wolden Cup met 4-jarige Jamaica G

DE WIJK – De eerste winnaars van De Wolden Cup 2018 zijn bekend. Op de mooie grasmat van landgoed Dickninge eindigde de hengst Jamaica G (v. Freedom) vrijdagmiddag bovenaan de rubriek voor 4-jarigen.Bij de 5-jarigen kreeg Iron Maiden (v. Quasimodo van de Molendreef) de hoogste waardering bij de eerste selectie.

Amazone Yvonne Nuvelstijn had er niet op gerekend dat ze de rubriek voor 4-jarigen zou aanvoeren. “We stonden reserve, maar konden toch meedoen. Het parcours liep lekker.”

De 39-jarige amazone uit Drogteropslagen kreeg de overwinning niet cadeau, want de rubriek voor 4-jarige springpaarden telde 90 deelnemers. De winnende combinatie behaalde een score van 25,6 punten. De juryleden Freek van der Laan en Jannes Klock kenden punten toe voor de manier van springen. Die score telt dubbel en wordt aangevuld met de manier van rijden.

“We zijn de competitie goed begonnen. We hebben veel paarden gezien met kwaliteit. Paarden ook die goed geschoold waren”, blikte jurylid Freek van der Laan terug. Over winnaar Jamaica: “Het is een paard met heel veel macht, met een goede galop. Zoals het nu lijkt wordt dat een paard dat in de toekomst op hoog niveau mee kan doen.”

Winnares Yvonne Nuvelstijn had vooraf niet gerekend op het succes. “We wisten pas laat dat we nog mee konden doen. Hij heeft nog maar een paar wedstrijdjes gelopen. Het is een paard dat zich heel makkelijk laat rijden.”

Nuvelstijn was erg te spreken over het parcours dat in De Wijk was opgesteld in de grote hoofdpiste. “Het stond niet te hoog en er was veel ruimte. Echt een parcours waar je paarden mee op kunt leiden.”

De groep van 65 5-jarigen kreeg in de schimmel Iron Maiden een sterke winnaar. De zoon van Quasimodo van de Molendreef werd vakkundig voorgesteld door Riëlke Roeland. “Iron Maiden is een paard dat al wat meer heeft gezien, hij heeft vorig jaar alle competities doorlopen”, aldus de 24-jarige amazone uit Hasselt.

Roeland heeft sinds vorig jaar jaar haar eigen stal en ze wist in De Wijk niet alleen de rubriek te winnen, maar werd ook nog vijfde met Impala (Zambesi x Burggraaf).
Uitslag 4-jarigen De Wijk:
1. Yvonne Nuvelstijn met Jamaica G (v. Freedom), 25,6 punten
2. Sonja Vlaar met Joint Venture (v. Cosun), 24,8
3. Regina Leeuwen met Jaspis HBC (v. Allicante), 24,5

Uitslag 5-jarigen De Wijk:
1. Riëlke Roeland met Iron Maiden (v. Quasimodo van de Molendreef), 24,5 punten
2. Samantha Bos met Innovator (v. Arezzo VDL), 23,9
3. e.a. Maxime van Andel met Ivivo (v. Harley VDL) en Rianne Nalis met Ikato (v. Ukato), 23,6

Video over de 4-jarigen: https://www.youtube.com/watch?v=Eo3uDFtiY6s

Video over de 5-jarigen: https://www.youtube.com/watch?v=krgg3UTI-N8

Selecties
De eerste wedstrijd van de Wolden Cup was op 18 mei tijdens het CH De Wijk. De volgende selecties zijn op 1 juni in Wezep, op 8 juni in Staphorst, op 22 juni in Nieuwleusen en op 6 juli in Grolloo. De grote finale is op 24 juli in Veeningen.

Meer informatie is te vinden op http://www.dewoldencup.nl